Tuntud sertifitseeritud detektiiv Lätist Olga Zelika: „Detektiivitöö ei tähenda abielurikkumiste jälitamist, vaid professionaalset teabe kogumist“
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA president, sertifitseeritud detektiiv, endine Läti kriminaalpolitsei ohvitser ning õigusteaduse magister Olga Zelika rääkis kaasaegsetest suundumustest detektiivivaldkonnas, võitlusest petturitega, Riia Detektiivibüroo rahvusvahelisest tegevusest ning sellest, miks detektiivitööga seotud stereotüübid selle sajandi alguse või eelmise sajandi arusaamade järgi on tänaseks aegunud.
16.06.2026
Tänapäeva maailmas, kus informatsiooni maht kasvab iga päev ning petuskeemid muutuvad üha keerukamaks, on eriti oluline professionaalide töö, kes suudavad leida usaldusväärseid fakte, analüüsida andmeid ja kaitsta oma klientide huve. Seetõttu ei ole detektiivi valik tänapäeval ainult tõhususe küsimus, vaid ka usalduse, seaduslikkuse ja professionaalse maine küsimus.
Olga Zelika on üks tuntumaid ja autoriteetsemaid spetsialiste Läti detektiivivaldkonnas. Sertifitseeritud detektiiv, RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA president, endine Läti kriminaalpolitsei ohvitser ning magistrikraadiga jurist, on ta pälvinud usaldusväärse professionaali maine, töötades edukalt nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil juba aastaid. Tema kogemused, põhjalikud teadmised seadusandlusest ja praktilised oskused võimaldavad tõhusalt lahendada ka kõige keerukamaid ülesandeid, mis on seotud teabe kogumise, faktide kontrollimise ja klientide huvide kaitsmisega.
Tänapäeval, mil teenusteturul tegutseb palju inimesi, kes nimetavad end ekspertideks ilma vastava kvalifikatsiooni ja kogemuseta, on eriti oluline mõista, kelle poole tasub tegelikult abi saamiseks pöörduda. Selles ekspertartiklis räägib Olga Zelika kaasaegsetest suundumustest detektiivivaldkonnas, lükkab ümber aegunud stereotüübid eradetektiivide töö kohta, selgitab, kuidas eristada tõelist professionaali juhuslikust teenusepakkujast, ning jagab oma nägemust sellest, miks pädev ja seaduslik teabe kogumine on muutumas üheks olulisemaks vahendiks ettevõtete ja eraisikute huvide kaitsel.
„Tänapäevane detektiivivaldkond on ammu väljunud eelmise sajandi stereotüüpide raamidest“
— Detektiivitöö tähendab sihipärast teabe kogumist, mida saab rakendada praktiliselt igas eluvaldkonnas. Stereotüüp, et detektiivi ainus tegevusala on abielurikkumiste jälgimine, on ekslik ning jääb järk-järgult minevikku koos eelmise sajandiga. Tänapäeval saavad inimesed osa vajalikust teabest kontrollida ka iseseisvalt, ilma detektiivi teenuseid kasutamata, mis aitab sageli märkimisväärselt kulusid kokku hoida.
Sellest räägin ma alati ka meie klientidele isikliku konsultatsiooni käigus.
Sel aastal tähistab RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA oma 20. tegevusaastat. Riia Detektiivibüroo asutati 2006. aastal ning tegutseb edukalt ka rahvusvahelisel tasandil, tehes koostööd usaldusväärsete detektiivibüroode ja eradetektiividega peaaegu kõigis maailma riikides.
Alates 2021. aastast kuulub RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA ka rahvusvahelisse detektiivide organisatsiooni IPO (International Police Organization). See annab täiendavaid võimalusi rahvusvaheliseks koostööks peaaegu kõigis maailma piirkondades koos meie partneritega ning avab kahtlemata uusi perspektiive ja arengusuundi.
Seadus ja vastutus detektiivitegevuses
— Rõhutan alati, et detektiivitegevust reguleerivad Lätis kaks põhilist õigusakti:
1. Detektiivitegevuse seadus;
2. Isikuandmete töötlemise seadus.
Lisaks kehtib kogu Euroopa Liidu territooriumil füüsiliste isikute andmete kaitset käsitlev määrus (GDPR).
Sertifitseeritud detektiiv on kohustatud rangelt järgima kõiki eespool nimetatud seadusi ja määrusi. Kehtiv detektiivitegevuse seadus on üsna range ning näeb selle rikkumise eest ette tõsise vastutuse, sealhulgas rahalised trahvid. Samas on seaduse praktiline rakendamine ja toimimine endiselt kaugel ideaalist.
Kahjuks leidub tänapäeva internetis endiselt palju võltsitud ja tegelikult olematuid ettevõtteid ning isikuid, kes tegelevad ebaseaduslikult detektiivitegevusega ja esitlevad end „detektiividena“. Võitlus selliste rikkumiste vastu ei ole piisavalt aktiivne.
Olen korduvalt teavitanud ja teavitan jätkuvalt õiguskaitseorganeid sellistest juhtumitest ning palunud võtta kasutusele asjakohaseid meetmeid, kuid praktikas on tulemused seni olnud tagasihoidlikud.
Seetõttu pean vajalikuks eraldi hoiatada kõiki inimesi nii meie riigis kui ka väljaspool seda: olge detektiivi valimisel äärmiselt tähelepanelikud. Mitte kogu internetis leiduv teave ei ole tõene ega kontrollitud!
Selleks, et veenduda konkreetse detektiivi tegevuse seaduslikkuses, võib igaüks helistada RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA telefonil +371 26065555 ning täpsustada vastavat teavet või saada konsultatsiooni tekkinud olukorra kohta, et saaksime pakkuda vajalikku abi ja tuge.
20 aastat kogemust ja uued tegevussuunad RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA töös
— Oma 20-aastase töökogemuse jooksul olen mina, sertifitseeritud detektiivina, kellel on selles valdkonnas märkimisväärne kogemus, välja töötanud oma töömeetodid ja tegevussuunad, mis põhinevad Riia Detektiivibüroo aastatepikkusel praktilisel kogemusel.
Konsultatsioonide käigus ei räägi ma klientidele mitte ainult Rīgas Detektīvu Aģentūra teenustest ja tegevusest, vaid selgitan ka seda, kuidas nad võiksid tekkinud olukorda võimaluse korral iseseisvalt lahendada ning seeläbi kulusid kokku hoida. Alles seejärel selgitan üksikasjalikult, kuidas mina ja minu ettevõte Rīgas Detektīvu Aģentūra saame professionaalsel tasemel aidata konkreetset probleemi lahendada või selle lahendamisele kaasa aidata.
Olen klientidega isiklikult ühenduses ööpäevaringselt, 24/7. Tööd tehakse mitte ainult Lätis, vaid ka rahvusvahelisel tasandil koostöös välisriikide kolleegidega.
Minu ja Rīgas Detektīvu Aģentūra peamised tegevusvaldkonnad on:
1. Isikute otsimine ja tagaotsimine;
2. Teabe kogumine;
3. Täielik õigusteenuste spekter, sealhulgas:
4. Abi suhtlemisel õiguskaitseorganitega;
5. Kaebuste ja avalduste koostamine;
6. Lepingute kontrollimine ja analüüs;
7. Õigusdokumentide koostamine, et aidata kaasa menetluste edasiviimisele õiguskaitseorganites.
Minu eesmärk on pakkuda klientidele professionaalset, seaduslikku ja tõhusat abi nii era- kui ka äriküsimustes, tuginedes aastate jooksul omandatud kogemustele ja rahvusvahelisele koostöövõrgustikule.
Kui juhtumiga tegeleb 20-aastase kogemusega detektiiv, kellel on õigusalane haridus ning töökogemus õiguskaitsesüsteemis kriminaalpolitsei uurijana, on tulemused praktikas märgatavalt tõhusamad.
Seetõttu leidub ka minu ettevõttel piisavalt kadestajaid. Suhtun neisse aga alati huumoriga, sest iga kord motiveerivad nad mind edasi liikuma ning oma emotsionaalsete väljaütlemistega rõhutavad tahtmatult veelgi RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA tähtsust ja tuntust.
Endise Läti kriminaalpolitsei ohvitseri ja uurijana suudan ma detektiivitöös kiiresti ja täpselt määrata juhtumi edasise strateegia, eriti siis, kui ilmnevad uued asjaolud ja tõendid. See on eriti oluline kriminaalkuritegude ja õigusrikkumiste puhul, kus on vaja just detektiivi- ja õigusalaste teadmiste kombinatsiooni ning professionaalset lähenemist.
Pean ennast mitte ainult üheks tuntumaks sertifitseeritud detektiiviks Lätis, kellel on üle 20 aasta töökogemust, vaid ka omamoodi detektiivivaldkonna teerajajaks Lätis. Olen aastate jooksul välja töötanud ja edendanud uusi töömeetodeid ning tegevussuundi selles valdkonnas.
Samuti pean väga oluliseks oskust kasutada kogutud teavet ja materjale õigesti ning eesmärgipäraselt õiguslikus töös. Detektiivi ülesanne ei ole üksnes teabe kogumine, vaid ka selle professionaalne hindamine, analüüsimine ja rakendamine viisil, mis aitab kaasa kliendi huvide tõhusale kaitsmisele ja soovitud tulemuse saavutamisele.
„Abikaasade jälgimine ja füüsiline jälitus on meetod, mis liigub järk-järgult minevikku“
— Tänapäeval kaotab truudusetute abikaasade välisjälgimine järk-järgult oma endise aktuaalsuse. Kaasaegsed tehnoloogiad võimaldavad inimestel sageli ise tuvastada tõendeid ja fakte, kulutamata hiigelsummasid teenustele, mida pakuvad detektiivivaldkonnas sageli ebaprofessionaalid või selle elukutse kahtlase mainega esindajad.
Minu poolt isiklikult läbiviidavate konsultatsioonide käigus selgitan klientidele üksikasjalikult, millised meetodid on seaduslikud ja millised võivad kaasa tuua kriminaalvastutuse. Seejuures rõhutan alati, et „seaduse mittetundmine ei vabasta vastutusest“.
Näiteks pakuvad mõned niinimetatud kahtlased või sertifitseerimata „detektiivid“ — minu klientide sõnul — GPS-jälgimisseadmete paigaldamist sõidukitele. Lätis on see kriminaalkorras karistatav tegevus ning sellisel juhul võib vastutust kanda mitte ainult täideviija, vaid ka tellija. Kui minu ettevõtte kliendid sellest teada saavad, on nad tavaliselt väga šokeeritud, kuid hiljem tänavad mind olulise ja õigeaegse teabe eest.
Lisaks ei pruugi tavapärasel jälgimisel olla ka praktilist mõtet. Isegi kui pettev inimene on nähtud kellegagi koos, saab seda kohtus kergesti seletada kohtumisena vana sõbranna või sõbraga, tavapärase vestlusena või töö- või ärialase konfidentsiaalse kohtumisena.
Just seetõttu on RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA välja töötanud oma kaheastmelise lähenemisviisi truudusetuse faktide tuvastamiseks, mis võimaldab saada reaalseid ja tegelikke tõendeid, mitte oletusi ja eeldusi. Kõik RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA töömeetodid vastavad täielikult kehtivale seadusandlusele. Kõigest sellest räägin klientidele konsultatsioonide käigus.
— Paljud arvavad ekslikult, et detektiivivaldkond tähendab üksnes truudusetute abikaasade jälgimist. Tegelikkuses on see üsna primitiivne stereotüüp, mis ei vasta juba ammu tegelikkusele. Kuid võib-olla on kellelegi kasulik kujutada detektiivivaldkonda just sellisena, sellisel tasemel, näidates sellega oma arusaamise taset sellest tegevusalast.
Mõnikord mõtlen, et selline ettekujutus on kujundatud lausa teadlikult, et juhtida inimesed eemale selle elukutse tegelikust olemusest. Detektiivitöö tähendab eelkõige teabe kogumist erinevates eluvaldkondades, analüüsi, strateegia valikut ja määratlemist kogutud teabe põhjal, tööd üksnes faktide ja reaalsete tõenditega, kusjuures vajalik on ka arusaam inimpsühholoogiast.
Piisab, kui meenutada Arthur Conan Doyle’i teoseid „Sherlock Holmes“ või Miss Marple’i detektiivuurimisi. Seal ei ole mõttetut jälgimist pelgalt jälgimise pärast ega ühtegi läbimõtlemata sammu. Samuti ei keskenduta ainult ühele suunale – truudusetute inimeste jälgimisele. Toimub sihipärane vihjete ja tõendite kogumine, sõltumatud uurimised, isikute otsimine, truudusetuse faktide tuvastamine – kõik need suunad toimivad teabeallikana ning viivad põhjendatud järeldusteni.
Aluseks on alati loogika, tähelepanelikkus, induktsioon ja deduktsioon, oskus märgata detaile ning analüüsida olukorda olemasolevate vihjete, faktide ja tõendite kogumis.
Just nii peabki kaasaegne detektiivivaldkond töötama XXI sajandil. Tänapäeval on kõige väärtuslikum ressurss informatsioon:
1. äritegevuse jaoks;
2. isikliku elu jaoks;
3. turvalisuse tagamiseks;
4. oma õiguste ja huvide kaitsmiseks;
5. kõigi eluvaldkondade jaoks.
Informatsioon on mitmetahuline ning just oskus seda õigesti koguda, leida, analüüsida, tuvastada, võrrelda ja praktikas rakendada (õigusvaldkonnas ning klientide abistamisel) näitab detektiivi professionaalsust.
Ettevaatust: detektiivivaldkonnas tegutseb ka pettureid
— Soovin juhtida teie erilist tähelepanu hoiatustele, mida avaldan internetis seoses võltsdetektiivide ja petturlike ettevõtetega.
On juhtumeid, kus sellised pseudospetsialistid hakkavad hiljem kliente šantažeerima teabega, mille nad on oma „töö“ käigus saanud. Sellistel juhtudel ei jää me kõrvale, vaid aitame kannatanuid õiguskaitseorganitele avalduste koostamisel, et edaspidi saaks rakendada vajalikke meetmeid.
Kõige sagedamini satuvad inimesed selliste detektiivivaldkonnas tegutsevate petturite ohvriks tugevate emotsionaalsete läbielamiste või vapustuste ajal – stressi, hirmu või meeleheite seisundis, kui tundub, et enam pole kuhugi pöörduda ning kõik abi uksed on suletud. Seejärel pöördutakse abi saamiseks meie poole pärast seda, kui pseudodetektiivid on neile täiendavat kahju tekitanud.
Minu peamine soovitus kõigile on: kohtuge detektiiviga alati isiklikult.
Kui mõnel „detektiivi“ veebilehel on märgitud:
• „täitke vorm ja oodake vastust“ (kusjuures teilt palutakse esitada oma isiklikud andmed);
• „isiklikke kohtumisi ei toimu, töö toimub kaugteel“;
• „töötame ainult distantsilt“,
— siis on see tõsine põhjus olla ettevaatlik ja mitte usaldada sellist teenusepakkujat.
Palun igal lugejal pöörata isiklikult tähelepanu sellele, et te ei pöörduks kahtlaste detektiivibüroode poole, eriti nende poole, kes kasutavad Google’i reklaamides RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA andmeid või minu isiklikke andmeid – Olga Zelika.
Oleme esitanud arvukalt avaldusi seoses minu isikuandmete – nime ja perekonnanime Olga Zelika – õigusvastase kasutamisega Google’i reklaamides, samuti seoses minu ettevõtte RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA nime ja minu ettevõtte veebilehe detektivs.lv kasutamisega reklaamikontekstis.
Omalt poolt hoiatan:
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA-l on üks telefoninumber ja WhatsAppi number: +37126065555.
Üks veebileht: https://www.detektivs.lv
Minu artiklid, mida soovitan lugeda ning mis sisaldavad kasulikke nõuandeid igaühele, on avaldatud järgmistel veebilehtedel:
1. https://www.detektivs.su/
2.https://detectiveolgazelika.su/
Olen kindel, et minu artiklid on kasulikud igaühele teist ning tulevad kindlasti kasuks ka igapäevaelus!
Detektiiviga kohtudes kontrollige alati detektiivi sertifikaati. Just sertifitseeritud spetsialist vastutab oma tegevuse eest riikliku litsentsikomisjoni ees juhul, kui tema tegevus osutub õigusvastaseks.
Olga, te väidate, et internetis tegutsevad isikud, kes esitlevad end detektiividena, kuid kellel tegelikult puudub selleks õigus või seos detektiivitegevusega, mitte ainult ei püüa kasutada Google’i reklaamides teie ja teie ettevõtte andmeid, vaid püüavad teid ka igati kompromiteerida. Miks see nii on?
Arvan, et just sellepärast, et nad on petturid, nad nii käituvadki.
Omalt poolt olen saatnud palju avaldusi Läti õiguskaitseorganitele, sest ma ei ole mitte ainult juba 20 aastat sertifitseeritud detektiiv, vaid ka endine kriminaalpolitsei ohvitser ja õigusteaduse magister. Seetõttu saab vaenulik suhtumine õiguskaitseorganitesse lähtuda ainult petturitelt endilt ega saa olla teisiti!
Rahvusvaheline töö ja klientide tagasiside
— 20 tegevusaasta jooksul oleme edukalt lahendanud väga palju juhtumeid, sealhulgas rahvusvahelisi isikuotsinguid, perekondade taasühendamisi ning erinevate olukordade lahendamist paljudes teistes valdkondades.
Ühed meeldivamad tellimused on need, kui aitame inimestel leida oma sugulasi või kui paarid taasühinevad, perekonnad säilivad ega lagune, leitakse rahumeelsed lahendused keerulistele olukordadele. Samuti siis, kui õnnestub aidata klientidel ennetada nende vastu kavandatud kuritegusid, sealhulgas pettusi, mis on seotud niinimetatud scam-keskustega.
Kui rääkida abielurikkumise faktide tuvastamisest, siis kahjuks näen sageli palju valu ja pettumust, millega meie kliendid kokku puutuvad, eriti siis, kui nad seisavad silmitsi karmi tõega.
Kuid ma ei jäta kliente poolel teel üksi. Oma toetuse ja nõuannetega aitan võimalikult palju olukordi parandada ning mõnikord isegi perekondi koos hoida, eriti siis, kui inimesed on elanud koos palju aastaid, on teineteisele olulised ega soovi kaotada oma suhet ühe läbimõtlemata vea tõttu.
Iga huviline võib leida RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA Google Businessi konto ning tutvuda klientide tagasisidega. Tänaseks on neid juba üle 356.
Samuti soovin hoiatada: ärge usaldage reklaame, kus kasutatakse ebaseaduslikult minu isikuandmeid või meie ettevõtte nime. Oleme korduvalt esitanud avaldusi seoses nime „Olga Zeliķa“ ja kaubamärgi RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA õigusvastase kasutamisega.
„Kõige olulisemad juhtumid on päästetud perekonnad ja ära hoitud kuriteod“
— 20-aastase töö jooksul on olnud palju juhtumeid, mida on võimatu unustada.
Eriti jäävad meelde juhtumid, kui õnnestub:
• leida sugulased;
• taastada perekondlikud suhted;
• ennetada pettuse ja teiste kuritegude ning õigusrikkumiste toimepanemist meie klientide suhtes;
• õigeaegselt peatada või ära hoida kuritegelikke tegevusi.
Tänapäeval on eriti aktuaalne abi scam-keskuste ja internetipettuste ohvritele. Paljud pöörduvad meie poole juba enne, kui nad jõuavad vigu teha, ning see võimaldab vältida tõsiseid tagajärgi.
Üheks kõige olulisemaks saavutuseks pean juhtumit, kus pärast nelja-aastast juriidilist tööd ja võitlust algatati kriminaalmenetlus pettuse asjas, mille tulemusena kaotas naine oma korteri.
Mäletan, kuidas klient helistas mulle ja sõna otseses mõttes karjus telefoni:
„Olga, ma hakkan kohe jooma! Pärast nelja-aastast väsimatut võitlust alustas prokuratuur lõpuks kriminaalmenetlust!“
See oli tõesti suur võit. Väga suur võit!!!
Rīgas Detektīvu Aģentūra uued suunad: töö Euroopa Inimõiguste Kohtule avalduste ettevalmistamisel ja koostamisel juhtudel, kui kõik riigisisesed astmed on läbitud ning otsus ei ole taotlejate või hagejate – meie klientide – kasuks.
— Me areneme pidevalt ja rakendame uusi töövaldkondi. Iga päev toob uusi samme ja professionaalset arengut.
Samuti pakume juriidilist abi inimestele dokumentide koostamisel õiguskaitseorganitele juhtudel, kui meie kliendid leiavad, et menetluse läbivaatamine venib seletamatutel põhjustel või puudub vajalik teave asja menetlusetapi kohta, samuti kui juhtumis on ilmnenud uued asjaolud.
Kas teie töös esineb ka kurioosumeid?
Kurioosumeid meie töös ei esine! Võimalik, et neid oli alguses, kui alles kogusime kogemusi!
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA töö toimub väga tõsiselt, ettevalmistatult, loomulikult läbi arvestatult, kindla strateegiaga ning ilma vigadeta, ilma kurioosumiteta ja maksimaalse ettevaatusabinõude rakendamisega meie klientide jaoks. Kuna ma hindan kõiki RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA juhtumeid kui tõsiseid ning need nõuavad erilist tähelepanu ja ettevalmistust nende täitmiseks.
Olga, kas te aitate ka juhtudel, kui keegi on kannatanud scam-keskuste tõttu ja pöördunud teie poole abi saamiseks?
Muidugi. Meie poole pöördub palju kannatanud inimesi. Kuid nende seas on ka neid, kes pöörduvad RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA poole õigeaegselt ennetava abi saamiseks, et mitte teha valesid ja läbimõtlemata samme, mille tulemusel võib kaotada kõik. Nad tunnevad, et on sattunud petturite küüsi ning ei suuda end ise kaitsta ega välja pääseda, kuna kliendile avaldatakse omamoodi survet ja isegi hüpnoosi-laadset mõju.
Sellistel juhtudel aitan ma ära hoida petturlikke tegevusi meie klientide suhtes. Ja õnneks toimub see kõik õigeaegselt!
Olga, teie suundade ja nende seas ka teie enda poolt välja töötatud ja juurutatud meetodite põhjal tundub, et olete konkurentsist väljas.
Ma olen kindel, et teil on õigus. Me areneme pidevalt, ei seisa paigal, liigume kiiresti edasi, töötame ja arendame uusi suundi ja töömeetodeid sõltumata erinevatest arvamustest.
Omalt poolt tahan märkida neile, kes üritavad meid kopeerida või midagi sarnast teha, et nad jäävad meist selgelt palju samme maha ning jäävad minevikku, kuna nad ei tea meie kaasaegseid arendusi ja töömeetodeid ning ei ole kursis meie uute suundadega. Sellest räägime me ainult oma klientidele siis, kui alustame nendega koostööd, ning juhendame neid kogu koostöö vältel, hoides sidet 24/7.
Ülejäänu on väline pool, kus info maht on piiratud suundadega, kuid oluline jääb loomulikult kaadri taha ning on loodud ainult meie klientidele. RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA tugi ja side toimub ööpäevaringselt 24/7 ning kogu töö kestab kuni eesmärgi ja soovitud tulemuste saavutamiseni.
Mida sooviksite soovida kõigile meie lugejatele ja kõigile, kes plaanivad teie poole pöörduda juriidilise ja detektiiviabi saamiseks?
Sooviksin kõigile meie lugejatele ja kõigile, kes plaanivad pöörduda RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA poole abi saamiseks, öelda: olge tähelepanelikud olukordade suhtes, mis teie elus toimuvad. Ärge jätke märkamata hetke, mil olukord väljub kontrolli alt. Parem on pöörduda õigeaegselt spetsialisti poole, et probleem varakult lahendada, kui oodata, kuni see kasvab ja muutub millekski suuremaks. Me aitame loomulikult igal arenguetapil, kuid oma praktikast võin kohe öelda – ärge säästke oma eelarvet õigeaegse spetsialisti poole pöördumise arvelt, sest hiljem võib kulu oluliselt suureneda ja olukorra lahendamine võtta rohkem aega.
Samuti tahan märkida: hoiduge oma usalduse kuritarvitamisest petturite või kahtlaste isikute poolt. Tutvuge alati hoolikalt kogu olulise teabega ning suhtuge sellesse kriitiliselt ja kaalutletult.
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA aitab teid igas vajalikus küsimuses seaduse raames. Tagame oma professionaalse abi ja töö!
Milline peab olema tõeline detektiiv
— Detektiivil peavad olema:
• intuitsioon;
• ausus;
• siiras soov aidata;
• kaastunne;
• professionaalsus;
• pidev arengusoov.
Töökogemus õiguskaitsesüsteemis ja kõrgharidus õigusteaduses on äärmiselt olulised.
Detektiiv on inimene, kellele riik usaldab tõsise vastutuse. Seetõttu peab ta ise järgima seadust ja olema selles teistele eeskujuks.
Samuti pean oluliseks rõhutada: kriminaalse minevikuga inimene ei saa olla sertifitseeritud detektiiv. Detektiivitegevuse seaduse kohaselt lisaksin omalt poolt, et usaldusväärne detektiiv ei saa olla ka isik, kes on õiguskaitseorganitest vallandatud või on ise kahtlastel asjaoludel õiguskaitsesüsteemist lahkunud, luues sellega endale küsitava maine.
Seoses vaimse tervise ning alkoholi- ja narkosõltuvusega ei saa üldse juttugi olla – detektiivitegevuse seadus määratleb selle kriteeriumi kui aluspõhimõtte.
„Oluline kõigile — ärge lubage oma usaldust ära kasutada“
— Internet on tänapäeval tohutu infokeskkond, kus lisaks professionaalidele tegutsevad ka petturid, ning oluline on osata neid üksteisest eristada. Sest just petturid rikuvad sageli sertifitseeritud detektiivide mainet internetis. Seetõttu on vaja kriitiliselt hinnata igasugust teavet ning hoolikalt valida ja hinnata spetsialiste.
Samuti näen, et minu intervjuusid kopeeritakse aeg-ajalt või kirjutatakse peaaegu samasuguse tekstina tundmatute detektiivide või isegi olematute isikute poolt. Olge tähelepanelikud!
Minu peamine soovitus lugejatele:
ärge oodake, kuni olukord väljub täielikult kontrolli alt. Mida varem inimene pöördub professionaalse abi poole, seda suurem on tõenäosus lahendada probleem kiiresti ja tõhusalt.
RĪGAS DETEKTĪVU AĢENTŪRA on alati valmis aitama seaduse raames, pakkuma vajalikku teavet ja osutama professionaalset tuge.
— Olge tähelepanelikud, hoidke end ja ärge lubage oma usaldust ära kasutada.
Riia Detektiivibüroo (Rīgas Detektīvu Aģentūra) kasutab ainult ühte ametlikku telefoninumbrit ja WhatsAppi:
+371 26065555
Kõikidele kõnedele vastab alati Rīgas Detektīvu Aģentūra juhatuse esimees ja eraserditifitseeritud detektiiv Olga Zelika.
Ametlik veebileht: https://www.detektivs.lv
Olga Zelika isiklikud praktilised artiklid, olulised materjalid, nõuanded ja konsultatsioonid, millega on oluline tutvuda, on avaldatud veebilehtedel:
https://www.detektivs.su/
https://detectiveolgazelika.su/
Ärge unustage: kes on hoiatatud, see on relvastatud!
Lugupidamisega kõigile lugejatele
Olga Zelika